Makeover til dit køkken


Skal du have et ‘nyt’ billigt køkken, så kan du give dit gamle køkken en makeover, hvor du fornyer og udskifter skabslåger, bordplader og hårde hvidevarer.

Når man laver et ‘nyt’ køkken via en makeover, bliver køkkenelementerne som regel stående på samme måde som før. Det vil sige, at der ikke ændres på selve indretningen af køkkenet.

Derimod udskiftes eller fornyes:

Bordpladen – Den bliver næsten altid skiftet ud. Enten på grund af forkert materiale eller farve eller på grund af slid.

Blandingsbatteri – Når bordpladen skiftes, bliver blandingsbatteriet ofte også udskiftet. Det kan både være slidt, eller du vil måske gerne have et, der er mere moderne.

Vasken – Da vasken sidder i bordpladen, kan den også skiftes ud, hvis du får ny bordplade. Det kan være, at du gerne vil skifte en lille rund vask ud med en større porcelænsvask eller en dobbelt stålvask.

Skabslåger – De tages af og males eller sendes til autolakering. Alternativt kan der laves eller købes helt nye låge

Greb – Du kan udskifte grebene på låger og skuffer med nogle mere moderne, evt. i et andet materiale, enten som en fornyelse i sig selv, eller i forbindelse med at du maler låger og skuffefronter. De gamle kan også være gået i stykker og trænge til udskiftning.

Hårde hvidevarer – Det er en af de dyre poster i en køkkenrenovering. Men hvis der ikke er behov for at skifte de hårde hvidevarer ud, kan du vente. En fordel ved nye hårde hvidevarer er dog, at de ofte er i en bedre energiklasse end gamle modeller.

Bordplade hæves – I nogle tilfælde er det nødvendigt at hæve køkkenbordspladen. Før i tiden var bordpladen op til 10 cm lavere, end den er i dag, hvor den normalt er mellem 90 og 100 cm høj. Når højden på bordpladen skal ændres, laves der et “blindstykke” over låger og skuffer. Blindstykker er træstykker, der er skåret i den højde, du ønsker at hæve køkkenbordspladen med. Det er lidt det samme som en sokkel – bare foroven.

På vores Boligmesser kan du altid får mere information.