Pallemøbler: en af de nye indretningstrends


Paller er næsten som møbelverdenens legoklodser. De kan sammensættes på kryds og tværs til alverdens designs. Og den ide udnytter Øsdal Design på smukkeste vis

Oprindeligt er Øsdal en virksomhed, der køber og sælger brugte paller. Men efterspørgslen på paller til brug til møbler voksede og voksede, indtil man på Øsdal tog konsekvensen, fortæller designer Camilla Sørensen.
”Vi blev konstant ringet op af folk, der ville bruge dem til møbler, og det var vi til sidst ved at være lidt trætte af, så vores ejer foreslog, at vi selv gik i gang med at lave møbeldesigns med pallerne.”
Og man har ikke set sig tilbage siden!
”Jeg gik i gang med at designe møbler, og der kom rigtig hurtig gang i efterspørgslen, så vi er endt med at oprette et separat firma, der hedder Øsdal Design,” lyder det fra Camilla Sørensen.

Anderledes møbler
Genbrug er stort i øjeblikket, og det er helt klart en af faktorerne i pallemøblernes succes, vurderer designeren. Men det spiller også ind, at møblerne er unikke.
”De er anderledes og mange kan godt lide, at naboen ikke har de samme møbler stående,” fortæller Camilla Sørensen. ”Og så kan de holde til lidt af hvert og tilpasses til lige det, man har brug for. Det kan fx være, at man har svært ved at finde en sofa, der har de helt rigtige mål eller en sofa, der passer til en bestemt madras.”
Øsdal Design kan man møde på Boligdage i Greve.