Nyheder

Den energivenlige vej til varme

Offenligtgjort: 2017-10-24

I de senere år er markedet for varmepumper vokset. Og hvor de før var mest populære i sommerhuse og kolonihavehuse, bruger flere og flere dem nu som eneste varmekilde i deres helårshuse. Sådan lyder det fra Mark Albertsen, indehaver af Varmepumpesyn.dk, som man kan møde på Boligdage i Helsinge.
Varmepumper er energivenlige og kan nedsætte varmeregningen betydeligt, fortæller Mark Albertsen og Dorthe H Knudsen fra Gidex Aut. El- og Klimaservice, som man også kan møde på Boligdage.
”En god varmepumpe koster omkring 30 øre per KW, mens en radiator ligger på omkring 2 kr.,” siger Mark Albertsen.

Den rigtige hjælp er vigtig
Men man skal være opmærksom på sine behov inden man investerer i en ny varmepumpe, understreger Dorthe H Knudsen. Derfor er det vigtigt, at man får hjælp til den rigtige løsning.
”I dag kan man købe det hele på nettet, men det er vigtigt, at man køber det helt rigtige til sit hjem og behov. Vi laver skræddersyede løsninger, så man får det der passer,” lyder det fra Gidex som præsenterer 2 helt nye Toshiba varmepumpemodeller på messen i Helsinge. Modellerne fra Greenlineserien kan klare udendørs temperaturer helt ned til -30 grader.
Og det er ikke småting varmepumper kan i dag, fortæller Mark Albertsen. De er fyldt med smarte og brugervenlige funktioner.
”Mange har fx en 10 graders funktion, så man kan køre på lavt blus mens man ikke er i sit hus. Har man den fx i sommerhuset, kan man sende en SMS et par timer før, man ankommer, så der er dejligt varmt.”
På messen i Helsinge 2017 kan du opleve det sidste nye.