Nyheder

Fyldte poser betyder fin messe

Offenligtgjort: 2016-04-04

Der var tilbud og muligheder for enhver smag på bolig- og livsstilsmessen i den fyldte Farum Arena.

FARUM: Slud og blæst suser om ørerne på gæsterne på vej ind i Farum Arena, og lige foran indgangen forsøger firmaet Brændpunktet at fyre op under messe-stemningen.
Indenfor er det slet ikke noget problem. Selv om det er lørdag formiddag, og weekend- indkøb står øverst på to-do-listen, så er der allerede fyldt pænt om med gæster til bolig- og livsstilsmessen Boligdage, som byder på læssevis af gode tilbud og oplevelser i de omgivelser, som bl.a. ofte indtages af badmintonspillere.
Næppe en eneste kvadratmeter ledig plads er at finde i den store hal. Det er fjerde gang, at lige denne messe finder sted i Farum Arena, og efter en blød åbning med kunst i forhallen og antikviteter lidt længere fremme venter en halvhård opbremsning lige nedenfor trappen ved indgangen til hallen.

Her står tre hærdebrede sælgere fra mediekoncernen Berlingske, og de lader næsten ingen slippe forbi uden der er blevet tegnet et halvt års abonnement på en avis. Indenfor findes der allehånde muligheder – lige fra energirigtigt brød og ditto opvarmning, en håndværker viser deres produkter, der er Falck og OK Benzin og Årstiderne, og der er en lille scene med skiftende optrædende.

Her og nu er det den fra Værløse så kendte »Kræmmer Erik« med efternavnet Christiansen, der overfor et par håndfulde tilskuere giver tips om rengøring af møbler samt taler om det at gå på loppemarked og finde lige nøjagtigt det, som kan skabe en personlig stil i hjemmet. Erik Christiansen er også kendt fra Tv2-programmet Fantastiske Fund og er en engageret fortæller.

Blandt gæsterne er der familien Høgh fra Farum. Fireårige Gustav ligner en, der hellere ville have fortsat med at lege, men far Peter og mor Camilla regner med at deres nysgerrighed får dem til at bruge en time eller to på messen. Farver lokker folk til – Vi går ikke efter noget specielt, men måske jeg vil kigge lidt efter nogle blomster og noget til haven. Lidt inspiration skader jo ikke, siger Camilla Høgh.

 • Vi håber bare at komme hjem herfra med en positiv oplevelse, siger Peter Høgh, og tilføjer, at familien ikke har nogen planer om ændringer i huset og derfor ikke har noget decideret mål med Arena- udflugten.
 • Nu går vi rundt og kigger, og så må vi se om der dukker noget op. Jeg vil ikke udelukke, at vi finder på noget at købe, siger Peter Høgh.

Lørdag eftermiddag er der endnu flere gæster til de tætstående stande, der er musikalsk optræden, og søndag kulminerer boligmessen, hvis det gælder om at fylde Farum-arenaen op med mennesker. Messeleder Susanne Kalika virker tilfreds:

 • Men det er nu ikke bare antallet af besøgende, der siger noget om, hvor god messen har været. Der skal man snarere lægge mærke til, hvor mange gæster, der går rundt med store plasticposer, for så har de noget med hjem. Det er for mig mere udtryk for succes, siger Susanne Kalika og viser avisens udsendte over til en af de særdeles tilfredse udstillere, nemlig maleren Mette Harbo. Hun er med hver gang Compass Fairs, som firmaet bag messen hedder, udstiller.
  Det vil sige, at hendes farverige malerier også var udstillet og sat til salg ved boligmessen i Helsinge i november og i Greve for tre uger siden. Compass Fairs, der holder til i Rødekro i Sønderjylland, kalder sig selv for Skandinaviens største og mest erfarne messearrangør.
  Stole i rette højde Og en vis kvalitet er der da også over arrangementet.
 • Det er ikke svært at sælge kunst på en masse som denne her, sige Mette Harbo, der står for nogle farverige malerier, hvoraf nogle har haft en gavnlig virkning blandt helt unge patienter på H.C. Andersens Børnehospital i Odense.
  En anden udstiller af den farverige slags, men også med ergonomisk indvirkning, er Susanne Schmidt fra Fredensborg. Hun fik for fire år siden så ondt i ryggen, at hun ikke bare ville af med smerterne, men også opfandt små stole i forskellige størrelser – til gavn for ryggen og perfekt til arbejde i lave højder, og sat i produktion til glæde for i første omgang havefolk og dem, der arbejder i daginstitutioner, men efterhånden har også kontorfolk og hospitals-ansatte fået øjnene op for stolene.

Foruden dem, der gerne vil sidde bekvemt, aktivt og dynamisk, når en ovn skal renses eller bilens hjulkapsler skal vaskes.

 • Jeg har lige den størrelse, der passer til den bestemte situation, siger Susanne Schmidt, der styrer det hele hjemmefra.

OneLeg hedder stoleserie i ikke blot forskellige størrelser, men også farver. En stand, som man lægger mærke til. Det betyder også noget.