Nyheder

15-20.000 til messe i Kruså

Offenligtgjort: 2016-04-04

ERHVERVSLIV Mange lokale firmaer og butikker til bolig-og livsstilmesse i Grænsehallerne.

Kruså. For nogle uger siden var der bolig-og livsstilmesse i Flensborg, og her kunne det konstateres, at der var mange byggefirmaer med, og at interessen for at bygge sig et nyt hus er meget stort syd for grænsen.

Lørdag og søndag var der så bolig-og livsstilmesse i Kruså, og her kunne det konstateres, at der stort set ingen byggefirmaer var med. I stedet kunne de mange gæster -og dem blev der forventet 15-20.000 af, få at vide, hvordan de kan købe et hus i Spanien -og hvordan de smagfuldt indretter deres nuværende hus. Nord for grænsen er der nemlig allerede mange eksisterende huse til salg til meget lave priser.

  • Der er også en del firmaer, som laver vinduer og tag, og generelt er messen meget fokuseret på boligindretning, fortæller Henning Sørensen fra Compassfairs i Rødekro, der står for både messen i Flensborg og i Kruså.

Henning Sørensen fortæller, at langt de fleste af gæsterne i Kruså er danskere -men der er også mellem 15 og 20 procent tyske gæster.

  • Mange af dem synes, at der er mange spændende produkter i Danmark, og de er ikke afskrækket af prisniveauet, fortæller messemanden.

Forretningen går også den anden vej rundt. På messen var blandt andet Otto Duborgs byggecenter syd for grænsen repræsenteret: -Mange af vores varer er en hel del billigere end i Danmark, fortæller Björn-Ole Mentges fra firmaet.

En række firmaer fortalte også om et produkt, der åbenbart er en dansk specialitet, nemlig høreapparater.

Ikke mindre end et halvt dusin udstillere satsede på at sælge netop denne vare.

I øvrigt var mange af de lokale firmaer og butikker også med: -Vi sælger en del, og så drejer det sig i høj grad om kundepleje -forstået på den måde, at vi så har tid til at få en lille sludder med vore kunder, fortæller Mette Nielsen fra Nielsens Bageri i Padborg.

Firmaet er flyttet ind hos Super-Brugsen i Padborg, og det har ifølge Mette Nielsen været en god ide: -Vi giver hinanden kunder, og det bekræfter mig i, at vi skal satse på at samle handelen, siger Mette Nielsen.

Vi sælger en del, og så drejer det sig i høj grad om kundepleje.

Mette Nielsen Nielsens Bageri Padborg.