Nyheder

Boligmarkedet boomer i Jyllands lokomotiv

Offenligtgjort: 2018-09-09

Både købere og sælgere har gode dage på Holstebros boligmarked. Markedet har været både godt, stabilt og i vækst i hele 2017 og 2018. Byen vokser udad med masser af nybyggeri og nye tilflyttere, fortæller daglig leder og ejendomsmægler Torben Sørensen hos danbolig Bent Kohls i Holstebro

”Der er en positiv stemning i byen, og det smitter af på boligmarkedet,” lyder det fra den lokale danbolig leder. ”Bankerne er også velvilligt indstillet både overfor førstegangskøbere, og dem der selv bygger.”
Markedet er i en god balance med mange købere på udkig efter ny bolig. Til gengæld er der også noget at se på med en del huse til salg. De købelystne skal ikke vente alt for længe med at bestemme sig. Salgstiden for solgte villaer er godt 146 dage, så de bliver solgt hurtigt. Og der er ikke tegn på, at stemningen vender lige foreløbigt, lyder det fra danbolig.
”Det er et godt tidspunkt for alle lige nu. Så man skal ikke gå og vente på, at markedet går den ene eller den anden vej, hvis man går i salgs- eller købetanker. Der er ikke noget, der tyder på en ændring lige nu.”
Der er tiltro til fremtiden i ’den jyske hovedstad’, som Torben Sørensen udnævner Holstebro til. Virksomhederne investerer, så der tro på jobsikkerheden, og så er Holstebro bare få dage fra at blive tilsluttet til motorvejsnettet.
”Det giver også noget vækst på boligmarkedet,” forklarer Torben Sørensen. ”Folk kan se en fordel ved at bo her, hvor man får mere for pengene, og så pendle til arbejde i Silkeborg og Aarhus.”

Går man i salgstanker, er det vigtigt at huske på de enkle ting, hvor man selv hurtigt, billigt og nemt kan være med til at øge boligens værdi.
Førstehåndsindtrykket er afgørende for købernes vurdering af boligen. Her kan du læse danboligs 7 råd til, hvad du selv kan gøre for at give det bedste indtryk af din bolig.

1. Giv indkørsel og havegang en kærlig hånd.
Det giver køberne et godt indtryk af din bolig, når de ser din bolig for første gang.

2. Frem med plæneklipper og hækkesaks.
Haven er vigtig for mange købere, så et par timer med havearbejde er tiden værd.

3. På med rengøringshandsken.
Det er simpelt, men det virker. Nypudsede vinduer, rent køkken og badeværelse givet et godt helhedsindtryk.

4. Oprydningen.
Det er dit hjem, og det behøver ikke ligne et udstillingskatalog. Red sengene, fold tæpperne og husk børneværelserne.

5. Husk hyggen.
Tændte lys, friske blomster og god udluftning. Det får de potentielle købere til at føle sig godt tilpas, mens de kigger sig omkring.

6. Find malerpenslen frem.
Trænger et par af væggene til en opfriskning? Det kan give nyt liv og lys til et rum, når væggene er helt nymalede.

7. Gør-det-selv.
Hænger ledningen til loftslampen eller mangler der et par fodpaneler? Det er altid en god ide at finde værktøjskassen frem og få de sidste projekter på plads.
Kilde: www.danbolig.dk